Tweede deel in de serie Kanjerklas. Tijdens een schoolreisje maken de kinderen vreemde dingen mee. Kevin hangt ondersteboven, Katinka slingert tussen de bomen en een schildpad verandert in schildpadsoep. Dat lijkt misschien leuk, maar is het dat ook? En wie zit er eigenlijk achter? Als de kanjers dat eenmaal weten, valt het nog niet mee om alles en iedereen weer normaal te krijgen.

Leestafel.info - 'In vergelijking met het vorige boek nóg avontuurlijker'
Ouders Online - 'De Wisseltante is helemaal van deze tijd. (...) Een sympathiek pleidooi voor het 'ontlabelen' van kinderen.' (J.Eckhardt, feb 2012)

Uitgeverij Juffrouw Emmens, 2011
Met illustraties van Betje.com

Bestellen: Neem contact op!

Wij willen het anders! Kinderboek jodendom

Kwakkelekwakkelekwak! Een ruisende wolk vogels scheert laag over het kamp.
Plof. Eentje valt neer, vlak voor Nahals voeten.
Plof plof plof. Links en rechts, overal kwakken nu vogels neer. Nahal hurkt en tilt de lichtbruingespikkelde vogel voor haar voeten op. Zijn nek is slap, het kopje hangt naar beneden. De vogel is dood.
Nahal rent ermee naar de tent.
'Mooi!', zegt moeder. 'Met deze erbij hebben we genoeg voor ons allemaal.'  

Het meisje Nahal is - net als haar hele volk - slaaf in Egypte. Dan komt Mosjè vertellen over een god die hen wil bevrijden. Dat heeft nog veel voeten in de aarde, maar uiteindelijk trekt het volk de woestijn in. Twijfel, honger, ruzies, geweld ... het jonge joodse volk maakt het allemaal mee. Op een dag komt Mosjè van de berg af met goddelijke leefregels. Nahal vraagt of Mosjè zich daar zelf ook aan heeft gehouden.

Het boek volgt in grote lijnen het Bijbelboek Exodus, maar voegt er iets aan toe doordat Nahal observeert en soms kritische vragen stelt.

Damon i.s.m. Stichting Echelon, Budel 2005
Met tekeningen van Sia Hollemans

Juf Karin heeft een bijzondere klas. Geen één kind is gewoon. Gelukkig maar! In dit humoristische boek gebeurt van alles waar de kanjers niet van opkijken. Dat Kiara geregeld ontploft en Kai op een wolkje wegdrijft is niet zo raar. Maar dat geheimzinnige dingetje op de schouder van juf Karin houdt hen wel flink bezig. Het groeit en laat de juf écht rare dingen doen. Lukt het de kanjerklas om hun juf en zichzelf te bevrijden?

Uitgeverij Juffrouw Emmens, 2010
Met illustraties van Betje.com

Spelen met heilig vuur

Erna emigreert met haar familie naar Bangalore in India. Haar nieuwe vriendin Sadhana maakt haar wegwijs in de Indiase samenleving. Erna maakt o.a. kennis met een aantal goden, ze viert Holi Pagwa en maakt kennis met andere culturele en religieuze gebruiken.

Leesboek over hindoeïsme, groep 7/8 basisonderwijs
Damon i.s.m. Stichting Echelon, Budel 2005

Ik wil geen koningin meer zijn!

Verhaal en prenten: Marieke de Koning
Tekst: Hilda Algra
Prentenboek 4-6 jaar
Uitgeverij Juffrouw Emmens, 2012

Marieke de Koning maakte al schilderend een verhaal over een koningin die het op een dag helemaal zat is. De ridder, de kok en de dokter hebben goedbedoelde adviezen. Als de minister de macht overneemt, worden de onderdanen steeds ongelukkiger. Hoe krijgen ze hun koningin weer op de troon? 
Ik gaf het geschilderde verhaal van Marieke de Koning woorden, zodat het kon worden uitgegeven als prentenboek.

Cadeau voor opa

Elfjarige Emma duikt in het verleden van haar Amerikaanse opa, die iets lijkt te verbergen. Ze maakt kennis met het gedachtegoed van Martin Luther King en past dat toe in haar eigen leven. Een jeugdroman over geweldloos verzet toen en nu tegen racisme en ander onrecht, over doorzettingsvermogen en over hoe je woorden en daden soms meer effect hebben dan je zelf beseft.

Jeugdroman, vanaf 10 jaar
Kwintessens, Amersfoort 2006