In De wisseltante gaat de kanjerklas op schoolreisje naar de dierentuin. Daar gebeuren vreemde dingen. Kevin hangt ondersteboven, Katinka slingert tussen de bomen en een schildpad verandert in schildpadsoep. Dat lijkt misschien leuk, maar is het dat ook? En wie zit er eigenlijk achter? Als de kanjers dat eenmaal weten, valt het nog niet mee om alles en iedereen weer normaal te krijgen.

De wisseltante is het tweede deel in de serie Kanjerklas. In dit deel zie je de kanjers uit het eerste deel natuurlijk weer terug met hun eigen aardigheden. En er zijn twee nieuwe kanjers: Katinka met slappe spieren, die af en toe in een rolstoel zit en Kerem die het verschil tussen groen en rood niet ziet.

Lees meer...

 

Vrolijk (voor)leesboek rond leer- en gedragsproblemen
Uitgeverij Juffrouw Emmens, 2010
Met illustraties van Betje.com

Juf Karin heeft een bijzondere klas. Geen één kind is gewoon. Gelukkig maar! Met alleen gewone kinderen in de klas zou juf Karin telkens in slaap vallen. Stel je voor!

Lees meer...

Spelen met heilig vuur

 

Leesboek over hindoeïsme, groep 7/8 basisonderwijs
Damon i.s.m. Stichting Echelon, Budel 2005

Erna emigreert met haar familie naar Bangalore in India. Haar nieuwe vriendin Sadhana maakt haar wegwijs in de Indiase samenleving.

Lees meer...

Cadeau voor opa

Leesboek, vanaf ca 11 jaar
Kwintessens, Amersfoort 2006

Elfjarige Emma duikt in het verleden van haar opa, die iets te verbergen heeft. Ze maakt kennis met het gedachtegoed van Martin Luther King en past dat toe in haar eigen leven.

Lees meer...