Ik schrijf verhalen in opdracht. Geef me een thema, doelgroep en doel, dan schrijf ik in overleg met u een levensecht of juist sprookjesachtig verhaal dat uw lezers aanspreekt. Mijn verhalen zijn bijvoorbeeld bruikbaar in een jaarverslag, conferentie, vormingsactiviteit, de opening van een bijeenkomst of in het onderwijs.

Waarom verhalen?

'Producten verkopen niet, verhalen wel', zei een collega. Ze vertelde over een wijnhandelaar. Bij elke wijn die hij verkocht, vertelde hij een verhaal over de wijngaard, de boer en de arbeiders die de druiven hadden geplukt. Mensen kochten liever wijn-met-verhaal dan een anonieme wijn waarvan je alleen streek en jaar wist. Door de verhalen van de handelaar ging de wijn leven, kreeg hij geschiedenis.

Een 'gewone' overtuigende tekst kan weerstand oproepen. ('Dat maak ik zelf wel uit!') Verhalen bieden vrijheid: ze leggen geen normen op, maar prikkelen het voorstellingsvermogen. Zo komt een tekst tot leven en gaat een gesprek aan met de lezer of toehoorder.

Verhalen zijn in (ped)agogisch werk onmisbaar. Een goed verhaal trekt geconcentreerde aandacht. De luisteraar zal zelf de 'lessen' oppikken uit het verhaal die op dat moment relevant zijn in zijn of haar persoonlijke leven.

 

Zo zullen ook de diensten van een meubelmaker of de producten in een webwinkel samen met een verhaal de weg naar de klant vinden. Samen met u haal ik graag het verhaal boven tafel dat past bij uw onderneming. 

Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.

 

Opdrachtgevers waarvoor ik verhalen schrijf of schreef:

  • Stichting Corridor - jaarverslagen in verhaalvorm
  • Oase Media - dagopeningen voor het voortgezet onderwijs
  • Nederlands Bijbelgenootschap - verhalen voor het blad Alef
  • Straatpastoraat - verhalend verslag conferentie
  • Kwintessens / NZV uitgevers - dagopeningen en themaverhalen primair onderwijs voor Kind op Maandag
  • Hervormde Diakonie 's-Gravenhage - verhalen van mensen in de marge voor diaconale publicaties
  • Steunpunt zorgvrijwilligers - verhalen over vrijwilligers om vrijwilligers te werven