In De wisseltante gaat de kanjerklas op schoolreisje naar de dierentuin. Daar gebeuren vreemde dingen. Kevin hangt ondersteboven, Katinka slingert tussen de bomen en een schildpad verandert in schildpadsoep. Dat lijkt misschien leuk, maar is het dat ook? En wie zit er eigenlijk achter? Als de kanjers dat eenmaal weten, valt het nog niet mee om alles en iedereen weer normaal te krijgen.

De wisseltante is het tweede deel in de serie Kanjerklas. In dit deel zie je de kanjers uit het eerste deel natuurlijk weer terug met hun eigen aardigheden. En er zijn twee nieuwe kanjers: Katinka met slappe spieren, die af en toe in een rolstoel zit en Kerem die het verschil tussen groen en rood niet ziet.

Onderwerpen: etiketten, angst, ADHD, spierdystrofie, ODD, anders-zijn.

Uitgeverij Juffrouw Emmens, 2011
Met illustraties van Betje.com
52 pagina's; hardcover, tweekleurendruk
€ 10,95 excl verzendkosten (vanaf € 1,95) 

 

 

Besprekingen van De wisseltante:

Leestafel.info - 'In vergelijking met het vorige boek nóg avontuurlijker'
Ouders Online - 'De Wisseltante is helemaal van deze tijd. Temidden van alle discussies rond de bezuinigingen in het onderwijs (over PGB en passend onderwijs) en de jeugdzorg, is dit kinderboek een sympathiek pleidooi voor het 'ontlabelen' van kinderen.' (J.Eckhardt, feb 2012)

 

De wisseltante is het tweede deel in de serie Kanjerklas. Bekijk ook het eerste deel: De kanjerklas.
De serie Kanjerklas sluit aan bij 'Roeien met de riemen die je hebt. Praktisch omgaan met leer- en gedragsproblemen in de klas.'

BESTELLEN

Pin It