Sara is bij haar opa en oma. Ze ligt in bed maar kan niet slapen. Ze sluipt zachtjes haar bed uit en gaat heel stil naar zolder. Daar ligt altijd leuk speelgoed van vroeger. Terwijl ze het schilderij oppakt, valt er een brief uit. Sara pakt de brief op en leest de envelop.  Er staat op: top secret. Daarom legt ze de brief maar weer terug en pakt een paar poppen die van haar oma zijn geweest. Na een half uurtje legt ze de poppen weer terug en gaat weer naar haar bed, ze valt uiteindelijk in slaap.

Na twee uur wordt ze weer wakker. Ze kijkt op haar wekker en ziet dat het pas vijf uur is. Dus gaat Sara weer naar zolder en tilt het schilderij op, haalt de brief eruit en sluipt weer naar beneden. Ze pakt haar zaklamp en maakt de brief open. Het is heel onduidelijk geschreven. Het gaat over een plek waar iets ligt maar verder kan ze het niet lezen. Ze legt de brief naast haar bed en valt in slaap.

Om tien uur wordt ze wakkergemaakt door haar opa. Hij ziet de brief liggen en pakt hem op. ‘Aaah, deze brief ken ik nog! Die heb ik gekregen van een vriend. Hij vertelde over een schat, maar dat verhaal geloofde ik niet.’ Opa loopt weg. ‘Opa, wacht!’, roept Sara. ‘Ik ga de schat zoeken!’ Nog diezelfde dag vertrekt Sara, ze moet helemaal naar Limburg. Sara bedacht wat ze met al dat geld zou gaan doen, maar zover was ze nog niet. Nou ja, eerst maar in Limburg komen. In de trein komt ze een vreemde man tegen. Hij heeft overal piercings en draagt rare kleding. Sara vindt hem eng, maar zegt er niets over. Opeens duwt de man een mes tegen haar keel. Sara begint zo hard te gillen als ze maar kan.
Opa en oma komen haar kamer binnengerend. ‘Wat is er!’, roept oma. Dan wordt Sara wakker. ‘Niks hoor, ik had alleen een nachtmerrie.’ Ze beginnen allemaal te lachen.

Annick (11)


Pin It