Donderdag 29 december 2011
Het is altijd hetzelfde, al tientallen jaren. Omdat ik een rode vlek op mijn schild heb, kijkt geen enkele schildpad me aan.  Geen enkele vrouwtje wil schildpadjes met me maken. Ik wou dat er  een vrouwtjesschildpad op me af kwam, maakt niet uit welke. Maar het heeft ook wel een voordeel, van die rode vlek geen enkele tijgerhaai, tandwalvis en orka durft me aan te vallen. En mensen hoeven me ook niet voor de illegale handel. Elk nadeel heeft zijn voordeel.


Vrijdag 30 december 2011
Een wonder vanmiddag om 14:05 uur stond er een vrouwelijke schildpad voor me met ook een rode vlek op haar schild. Ze maakte een gebaar om schildpadjes te maken, echt een wonder! ’s Avonds ging ze naar het strand om eitjes te leggen. Ik vraag me af of die kinderen ook een rode vlek krijgen. Ik wacht tot de dag van morgen.

Zaterdag 31 december 2011
Ik denk de dag van de vrijheid, omdat je het einde van het jaar viert. Maar nee, in de ochtend en in de middag was het nog wel te doen met de knallen, maar in de avond begon de ellende pas. Een hele groep mensen kwam vuurwerk afsteken op het strand. Op mijn schild kwam pardoes een stuk vuurwerk dat nog moest knallen! Ik was er geweest. Tenminste, dat dacht ik. Boem! Het eerste wonder: ik leefde nog. Het tweede wonder: mijn rode vlek was verdwenen!!! Het derde wonder: in de verte zag ik dat het zelfde met mijn vrouwtje gebeuren! Mijn dag kon niet meer stuk ondanks het vuurwerk. Mijn vrouw was nog honderd keer zo mooi zonder de rode vlek. Je had de gezichten van de andere mannelijke schildpaden moeten zien! Een jaloezie! Gelukkig duurde dat maar een halfuurtje. Zij waren ten slotte ook gemeen tegen mij geweest. Ik denk dat ik al een beetje kan voor spellen wat er morgen gaat gebeuren.

Zondag 1 januari 2012
Feestje vieren!

Myrthe (10)

 

Pin It