Nina liep over straat en kwam haar tante tegen. Haar tante heeft een eigen paard en ze is helemaal gek van paarden. Ze zegt heel de tijd dat Nina ook op paardrijden moet gaan. Maar ze weet niet wat er zo leuk is aan paarden.
Eindelijk is ze thuis van school. Ze kan niet wachten om weer naar school te gaan. Ze is voor de eerste keer naar de middelbare school geweest.
Ze heeft een jongen gezien waar ze smoorverliefd op is. Maar dat laat ze niet merken. Ze heeft genoeg vriendinnen om haar gedachten mee te delen maar dat doet ze niet. ‘Hoe was het op school?’, vraagt haar moeder. Nina wordt er gek van. Ze gaat op de bank zitten en tv kijken.
Eindelijk zit ze ontspannen op de bank en komt haar vader binnen. Nee he, denkt Nina. Ze rent naar boven en gaat haar huiswerk maken.

De volgende dag komt ze op school en ziet die jongen weer. Ze loopt naar hem toe en zegt: ‘Hoi, ik ben Nina.’ `O zegt hij tegen Nina ik heb me helemaal niet voorgesteld ik ben Lucas. Lucas zegt tegen Nina dat hij stalhulp is. Lucas vraagt aan Nina of ze een keer met hem mee wil.
De volgende dag gaat ze naar Lucas toe. Haar tante heeft beloofd dat zij op Mira mag rijden. Nina loopt naar de kantine en koopt wat warme chocoademelk want het is ijskoud buiten. Ondertussen belt haar tante dat ze Mira zelf op mag zadelen. Nina loopt naar de stal en pakt het halster.
Ze loopt de stal in en doet het halster om. Ze is heel zenuwachtig want ze heeft het nog nooit gedaan. Nina haalt Mira uit de stal en Mira slaat op hol.
Ze probeert Mira tegen te houden maar dat lukt niet. Mira rent de stal uit en rent overal heen. Gelukkig staat Lucas op de oprit en houdt Mira tegen.
Lucas loopt met Mira naar haar toe en ze gaan samen Mira poetsen. En haar tante is ondertussen al op de manege en helpt Lucas en Nina. Nina krijgt les van Lucas en een paar maanden later krijgt ze een paard en die noemt ze Appie.

Maaike (10)

Pin It