Lief dagboek,  vandaag  heb ik van alles meegemaakt op school. School is meestal leuk, maar vandaag nog leuker, want Michel heeft verkering aan me gevraagd. En ik zei natuurlijk ja! Hij is zo knap. Ik stop even met kletsen want ik moet gaan slapen, doei.

 

‘Wakker worden, meisje. Het is tijd om naar school te gaan’, roept mama de volgende morgen. ‘O, ja’,  zegt Roos gapend. Ze komt uit bed, trekt haar kleren aan en gaat naar beneden. Ze maakt haar eten klaar dan gaat ze op haar fiets naar school. Als ze op school is, is het de ergste dag ooit: ze krijgt ruzie met haar vriend en het gaat uit. Als ze thuis is, gaat ze gelijk naar haar kamer. Ze begint in haar dagboek te schrijven:

Lief dagboek vandaag is het de ergste dag ooit, want ik heb ruzie gehad met Michel en het is uit. Ik vind het echt erg want ik vind hem nog steeds leuk.

Als Roos op school komt, komt er een nieuwe jongen in de klas. Als hij binnenkomt, wordt Roos gelijk rood en vergeet ze Michel. Er is nog één probleem: ze weet nog helemaal niets over die jongen. ‘Hallo allemaal, ik ben Niels en ik kom hier op school.’
Als ze nieuwe groepjes gaan maken, komt Niels bij Roos in het groepje. Ze praten veel met elkaar en worden beste vrienden. Als Roos op school is, krijgt ze een briefje van Maaike en op dat moment geeft Niels ook een briefje aan Roos. Roos opent eerst het briefje van Maaike, daar staat in: ‘Hoi Rosie, volgens mij is Niels op jou verliefd, maar ik kan het ook fout hebben, hoor. Groetjes, Maaike.’ Dan maakt ze het briefje van Niels open. Daar staat in: ‘Hoi Roos, ik moet je iets vertellen en als ik dat niet nu doe, dan doe ik het nooit. Ik vind je leuk en ik hoop jij mij ook. Groetjes, Niels.’  Roos fluistert: ‘Ik vind jou ook leuk.’

Anouk (10)

Pin It